Studievereniging 'Timotheus'


Welkom op studievereniging 'Timotheus'
Iedereen is van harte welkom op Timotheüs. Wij komen elk verenigingsseizoen tien keer bij elkaar om samen de Bijbel te lezen en te ontdekken wat de Heere ons daarin wil leren.

Elk jaar behandelen we een heel Bijbelboek. Over het algemeen is dat afwisselend uit het Oude en Nieuwe Testament, soms kiezen we een thema zoals een aantal jaren geleden ‘Gerechtigheid’.
Meestal houdt één van de leden een inleiding over het gedeelte dat aan de beurt is en praten we na de pauze aan de hand van gespreksvragen hierover door. Dat levert vaak leerzame en mooie momenten op: je ontdekt iets in de Bijbel dat je nog niet wist, een ander gunt een inkijkje in zijn/haar hart of er is herkenning omdat een ander dezelfde vragen heeft als jij. En samen verwonderen we ons over Gods genade.
Soms verloopt de avond iets anders: er is een spreker van buitenaf, we doen de hele avond Bijbelstudie of we praten aan de hand van stellingen door over een Bijbelhoofdstuk bijvoorbeeld.

In de pauze is er tijd om elkaar te ontmoeten, te spreken, met elkaar mee te leven en om koffie of thee te drinken met iets lekkers erbij.

We zoeken ook naar manieren om iets voor een ander te kunnen betekenen: we sturen bijvoorbeeld kaarten naar alleenzijnde ouderen en organiseren jaarlijks een Present-actie.

Naast de gewone verenigingsavonden worden af en toe andere activiteiten ontplooid: een uitje bijvoorbeeld waarbij je je vriend/vriendin/gezin mee kunt nemen of een leesclub.

Officieel is Timotheüs een 30+ vereniging, maar als je jonger bent: geen enkel probleem, kom gewoon eens langs! En een bovengrens hanteren we niet, ook als u 70 of ouder bent: van harte welkom!

Seizoen 2019/2020
We beginnen met een informele avond, waarop er tijd is om elkaar weer te ontmoeten en te spreken na een lange zomer zonder verenigingsavonden. Deze avond is gepland op vrijdag 20 september. We maken een mooie wandeling (verzamelen om 19.30 uur bij fam. Van de Lagemaat, Klaproosweide 67 Woerden) en gaan gezellig samen wat eten en drinken (om 20.30 uur, ook op Klaproosweide 67).
Daarna gaan we tien avonden lang samen het Evangelie van Markus bestuderen. De indeling van de avonden en de data vind je hier.
De data van de verenigingsavonden, kan je vinden in de algemene kalender op de website en in de speciale kalender met alleen activiteiten van deze vereniging.


Timotheüs en Bijbelstudiegroepen
De avonden van Timotheüs en de Bijbelstudiegroepen hebben hetzelfde doel: samen de Bijbel bestuderen. Maar is er ook verschil?

Bij de Bijbelstudiegroepen ben je altijd met hetzelfde groepje mensen samen. De groep van Timotheüsleden is groter: je kunt meer mensen spreken in de pauze, de samenstelling van de gespreksgroepjes na de pauze is steeds anders. Maar omdat Timotheüs een vrij kleine vereniging is vormt dat geen probleem. Je leert elkaar snel genoeg kennen, en de sfeer is prettig en open. En als je liever luistert dan praat: ook dat is prima - fijn als je komt!

Op Timotheüs wordt een Bijbelboek in één jaar afgerond, ook als het meer dan 10 hoofdstukken heeft. Dat heeft als voordeel dat je in vrij korte tijd een Bijbelboek helemaal doorleest en bestudeert, waardoor je meer verbanden gaat zien en de boodschap van het Bijbelboek in zijn geheel tot je komt. Een nadeel is dat soms grotere gedeelten per avond worden behandeld, waardoor je niet overal diep op in kunt gaan. Maar bij het Evangelie van Markus dat we dit seizoen gaan behandelen speelt dit niet zo, omdat Markus maar 16 hoofdstukken heeft.

Contactgegevens
Voor adressen en telefoonnummers wordt verwezen naar de papieren gemeentegids of de digitale versie op de website achter de login. Door te klikken op de contactpersoon van de vereniging kan een mailtje naar deze persoon gestuurd worden.

Voorzitter:
dhr E.J. de Jonge

Secretaris:

Verenigingsavonden:
Woensdagavond van 20.00-22.00 uur, ongeveer één keer in de drie weken. Zie de planning hier. De data staan ook in de algemene agenda op de website en in de kerkbode.


Terug naar overzicht verenigingen.

 

Binnenkort:

zo sept 20 @18:30 - 20:00
ds. W. Harinck
ma sept 21 @19:30 -
Catechisatie-avond met ouders catechisanten
di sept 22 @10:00 - 11:30
Koffieochtend
di sept 22 @19:45 - 21:45
Mannenvereniging -
wo sept 23 @19:45 -
Toerustingsavond
do sept 24 @20:00 -
Mansledenvergadering
vr sept 25 @19:00 - 19:15
Meditatie kerktelefoon
vr sept 25 @19:30 - 21:00
Samuël - Startavond
vr sept 25 @19:45 - 21:30
Presentatie ZGG-uitgave 'Omgekeerd'
za sept 26 @08:00 - 12:00
Oud metaal
Er is geen uitzending